078/48.75.75
info@actnow-opleidingen.be
https://www.linkedin.com/company/26198082
Beste klant,

Begin december kregen we het nieuws vanuit de KMO-Portefeuille dat, met ingang van 1 januari 2023, de KMO portefeuille zou hervormd worden. Enkel bepaalde topics, zoals digitalisering, duurzaamheid, financiële geletterdheid,... konden vanaf dat moment nog een overheidstussenkomst verkrijgen. 
Onze thema’s, de wettelijk verplichte topics zoals EHBO, brand, veiligheidsopleiding,...  vielen hier niet onder en zouden bijgevolg ook géén aanspraak meer maken op deze tussenkomst. 
We hebben dit minder goede nieuws toen snel gecommuniceerd, om ervoor te zorgen dat iedereen die dit wou/ kon nog snel zijn opleiding kon aanmelden op de KMO-portefeuille tool. 
Onze communicatie hieromtrent, kan u hier nogmaals teruglezen. 
 
De overheid liet echter nog een kleine opening. Zo kon je als dienstverlener van de KMO portefeuille in januari een uitzondering aanvragen. Dit onder de noemer beroepsspecifieke comptenties. Dit was enkel mogelijk voor opleidingen die een wettelijk kader hebben, waarna de bevoegde dienst hun oordeel hieromtrent ging vellen. 
Wij deden dit voor tal van onze opleidingen met een wettelijk karakter (brand, ehbo, veiligheid,...). Dit met succes, want zonet kregen we bevestiging dat deze opnieuw aanvaard werden. Hierdoor kan u als klant/ bedrijf dus opnieuw van een overheidstussenkomst tot 30% genieten. Helaas is dit dus niet langer voor al onze opleidingen. Enkel maar voor een selectie ervan. 

Samenvatting: 

1) Onze opleidingen met een wettelijk karakter (ehbo, brand, heftruck, veiligheid, mentorschap,...), komen opnieuw in aanmerking voor de KMO portefeuille. 

2) Opleidingen zoals ergonomie, healthy@work,... hebben géén wettelijk karakter, en komen niét langer in aanmerking voor de KMO portefeuille. 
3) U zal op onze website, offertes en facturen, steeds de correcte info terugvinden hieromtrent.  

Hoe moet ik nu de vernieuwde KMO portefeuille aanvragen? 

Vanaf heden zal je dus een thema moeten aanduiden bij het aanvragen van uw opleiding. Hier dien je dus het thema ‘beroepsspecifieke competenties’ aan te klikken. 
Het aantal uren blijft van belang. Hier vul je dus 4u voor een halve dag, of 8u voor een volle dag in. 
Ons DV nr is nog steeds hetzelfde, nl. 0240238. 

Mochten er nog vragen zijn hieromtrent, of u wenst een vrijblijvende offerte voor één van onze opleidingen, aarzel zeker niet ons te contacteren.